23948sdkhjf

Ökar inom ytbehandling genom förvärv

Husqvarna Group expanderar erbjudandet inom ytbehandling genom att förvärva ytbehandlingsföretaget Blastrac.

- Förvärvet av Blastrac kompletterar och stärker vår organiska tillväxtambition genom att vi expanderar inom kompletterande ytbehandlingslösningar. Vi kan nu erbjuda kunderna ett komplett utbud av lösningar för varje enskilt uppdrag inom ytbehandling, säger Henric Andersson, vd och koncernchef för Husqvarna Group.

Blastracs produktportfölj består av lösningar för kulblästring, fräsning, skrapning, slipning & polering och stoftavskiljning. Blastracs nettoomsättning uppgick till cirka 600 miljoner kronor under de senaste 12 månaderna. Företaget har 380 medarbetare globalt med tillverkning och försäljningskontor i Nordamerika, Europa och Asien. Försäljning sker i över 80 länder.

Avtalet om förvärvet har tecknats inom Husqvarna Groups Construction division.

- Förvärvet syftar till att expandera och stärka erbjudandet till marknaden för ytbehandling. Blastracs verksamhet passar väl in i vår tillväxtstrategi och möjliggör expansion till befintliga såväl som nya kunder. Dessutom bidrar teamet från Blastrac med omfattande produkt- och marknadsexpertis för dessa kompletterande lösningar, säger Karin Falk, President för Construction Division.

Ambitionen är att slutföra förvärvet i slutet av 2020 vilket förutsätter godkännande av berörda konkurrensmyndigheter. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109