23948sdkhjf

Driftsäkerhet rankas högt i turbulenta tider

Förstaplats i fem av sex kategorier för Skellefteå Kraft. Det är resultatet när Sveriges energikunder rankar hur nöjda de är med sina leverantörer i den senaste kundundersökningen från Svenskt Kvalitetsindex, SKI.

– Trenden är tydlig. De basala funktionerna som leveranskvalitet och pålitlighet har åter blivit viktiga kundkrav. Tidigare har det vi kallar för produktkvalitet mer varit en hygienfaktor, men det har nu förändrats, säger Johan Parmler som är vd för Svenskt Kvalitetsindex i rapporten.

Fyra av Skellefteå Krafts fem förstaplatser återfinns i kategorierna för fjärrvärme och elnät.

- Vi har under flera år lagt stora resurser, och fortsätter att göra det, för att utveckla ett modernt och välunderhållet elnät med bra kapacitet och som är tåligt mot väder och vind – något som krävs för att våra kunder ska få en trygg och säker leverans. Medarbetarna på Energiservice, som jobbar hårt ute på fältet, är givetvis en betydelsefull del av detta fina resultat, säger Seved Lycksell, affärsområdeschef Skellefteå Kraft Infraservice, och fortsätter:

- Det känns också jätteroligt att även fjärrvärmen rankas högt av våra kunder. Fjärrvärmen är oerhört viktig och kommer att få en allt viktigare roll i framtidens hållbara lösningar – det är en pusselbit som vi inte kommer att kunna vara utan i vårt arbete mot ett samhälle som drivs med 100 procent förnybar energi.

Skellefteå Kraft tar topplaceringar i fem av sex undersökningar – elhandel företagsmarknad, elnät privat- och företagsmarknad samt fjärrvärme privat- och företagsmarknad. För elhandel privatmarknad ser vi en delad första plats mellan Upplands Energi och Karlstads Energi står det i rapporten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093