23948sdkhjf

Adderar cybersäkerhetsfunktioner till sitt industriella styrsystem

ABB adderar cybersäkerhetsfunktioner till sitt industriella styrsystem inom energi- och processindustrisektorerna. Detta i samarbete med Forescout som levererar cybersäkerhetslösningar för företag och industri.

Samarbetet kommer att integrera Forescouts cyberteknologi i ABBs portfölj bestående av industriell expertis och cybersäkerhetslösningar för att förbättra operatörernas förmåga att upptäcka kända och okända hot mot styrsystemet.

- Hoten för nätverks- och dataintrång mot företag och infrastruktur växer och den snabba ökningen av olaga intrång under 2020 har drivit detta ytterligare, säger Pedro Abreu, Chief product and strategy Officer på Forescout och fortsätter:

- Nu mer än någonsin är det avgörande för känsliga industrier att ha en robust och sofistikerad cybersäkerhetslösning på plats. Att arbeta med ABB och deras djupa expertis inom energi- och processindustrisektorerna innebär att kunderna får det bästa av två världar - industriell kunskap i kombination med den senaste tekniken för att bättre kunna skydda sina styrsystem.

ABB kommer också, genom ett återförsäljaravtal, att tillhandahålla Forescouts säkerhetslösningar eyeSight-, eyeInspect- och eyeSegment med fokus på att möta konvergensen av operativ teknik, OT och informationsteknik, IT.

Forescouts lösningar eyeInspect och eyeSight erbjuder kunderna ett sätt att identifiera alla anslutna enheter i styrsystemets nätverk och extrahera information för att centralt övervaka och skydda en komplett tillgångsinventering. Lösningarna identifierar och upptäcker också sårbara driftstekniska enheter.

- Cybersäkerhet är ett påtagligt problem inom industrin och det finns betydande värde att vinna på en bättre nätverksövervakning. Intrång i säkerhetsnätverk kan kosta miljontals dollar i reparationer och böter, ha en potentiell inverkan på oplanerade stopp i produktionen samt påverka företagets rykte. ABBs partnerskap med Forescout kommer att ge kunderna en bra nätverksöverblick och större skydd för deras system, säger Gino Hernandez, Digital lead för ABB Energy industries och fortsätter:

- Att säkerställa kompatibilitet med äldre kontrollsystem och att använda den senaste cybersäkerhetstekniken är av yttersta vikt. Samarbetet mellan ABB och Forescout möjliggör detta – och ger en tydlig väg för att säkra installerade industriella styrsystem, samtidigt som det framtidsskyddas genom nya cybersäkerhetsapplikationer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109