23948sdkhjf

Saab får beställning på underhåll för 200 miljoner

Saab har fått en beställning på service och underhåll av det norska stridsträningscentret. 

Saabs åtaganden i avtalet omfattar operativt systemstöd och installation av ytterligare en träningsanläggning i norra delen av Norge. Saab har arbetat tillsammans med och stöttat Norges tränings- och simuleringssystem sedan 2004.

- Med den här beställningen fortsätter vårt långsiktiga stöd till norska försvarsmaktens utbildningssystem. Vi upprätthåller möjligheterna till interoperabilitet med Nato och andra allierade länder och utökar den norska försvarsmaktens kapacitet vid ytterligare en träningsanläggning, säger Åsa Thegström, chef för affärsenhet Training & simulation inom Saabs affärsområde Dynamics.

Den norska försvarsmakten kommer att vidmakthålla förmågan att träna med upp till brigadstora enheter i landet och utomlands. Interoperabiliteten med Nato och andra länder är och kommer att vara en viktig förmåga i multinationella övningar med simulatorer, till exempel med träningspartners som USA, Sverige, Finland och Nederländerna.

Ordervärdet är cirka 200 miljoner kronor och kontraktet gäller mellan oktober 2020 och oktober 2024 med möjlighet till ytterligare tre års option.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141