23948sdkhjf

Assemblin driftar åt AstraZeneca

Assemblin har vunnit uppdraget att utföra multidisciplinära tekniska installationer inom el, ventilation, kyla, VS, styr och smide för AstraZeneca i Södertälje. Entreprenadsumman uppgår till sammanlagt cirka 46 miljoner kronor.  

Uppdraget gäller att säkerställa kyl- och avfuktningskapacitet för klimathållning och processkyla vid anläggningen i Södertälje. Projektet innebär byte till nya kyltorn, kylmedelskylare och vätskekylaggregat som ger en högre kyleffekt och lägre effektförbrukning. Uppdraget omfattar även samtliga kringarbeten och material.

– Detta är ett mycket spännande och komplext projekt som vi är glada över att få förtroendet att utföra. Som generalentreprenör är det vårt ansvar att säkerställa en välbyggd och driftsäker anläggning för AstraZenecas läkemedelsproduktion, säger Robin Wahlström, filialchef Assemblin VS i Nyköping.

– Då kylproduktionen är en mycket viktig del för AstraZenecas produktion blir ansvaret för samordning, drift och tidplan en avgörande faktor. Med ett nära samarbete mellan våra olika teknikområden inom Assemblin samt med våra utvalda underentreprenörer känner jag mig trygg med vår leverans, säger Christer Hjert, avdelningschef Kyla vid Assemblin ventilation.

Produktionen startar i oktober och projektet sträcker sig över drygt ett år. Projektet drivs i samverkan mellan resurser från Assemblin i Nyköping, Södertälje och Norrköping.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125