23948sdkhjf

Flyttade underhållsstopp påverkade negativt

BillerudKorsnäs berättar i sin kvartalsrapport att de påverkats kraftigt av underhållskostnader.

Positivt var att lägre råvarukostnader, framsteg för den nya kartongmaskin (KM7) i Gruvön samt framgångar kring bolagets kostnads- och effektivitetsprogram hjälpte till att försvara bolagets finansiella resultat.

BillerudKorsnäs tredje kvartal påverkades negativt av årliga underhållsstopp som var planerade till årets första halvår, men flyttades fram på grund av covid-19-utbrottet. Även försämrade marknadspriser, lagerjusteringar och svag efterfrågan påverkade försäljning och marginaler negativt. På den positiva sidan låg bland annat lägra råvarukostander och framgångar för den nya kartongmaskinen. 

Nettoomsättningen minskade med 5 procent till 5 561 miljoner kronor (5 833) och rörelseresultatet landade på 86 miljoner kronor (149).

BillerudKorsnäs konstaterar att man står inför en utmanande marknadssituation men att de gör stora framsteg med sitt kostnads- och effektivitetsprogram, som genererade strukturella besparingar på  95 miljoner kronor under kvartalet.

- Vi höjer nu målet för programmet med 50 miljoner till en strukturell positiv påverkan om 650 miljoner kronor i slutet av 2021. För 2020 väntar vi oss strukturella besparingar om 300 miljoner kronor, säger vd Lennart Holm som om några veckor lämnar över stafettpinnen till Christoph Michalski, som tar över som vd och koncernchef.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063