23948sdkhjf

Drönaren förebygger långa driftstopp

Drönaren Elios 2 har som huvuduppgift att utföra inspektioner i farliga och svåråtkomliga arbetsmiljöer, och i ungefär ett halvår har besiktningsbolaget Dekra använt sig av drönaren för att inspektera platser som annars inte går att komma åt.

Med hjälp av drönaren Elios 2 från Flyability för invändig inspektion slipper personalen göra inspektioner i arbetsmiljöer som kan vara svåråtkomliga eller farliga. Med hjälp av drönaren behövs till exempel inte byggnadsställningar användas, och dessutom kan långa driftstopp undvikas.

Under året har besiktningsbolaget Dekra använt drönaren hos kunder i exempelvis cisterner, skorstenar, tryckkärl samt för 3D uppmätning av objekt och detaljer, och hittills har inspektionerna varit framgångsrika.

Elios 2 och har en skyddande bur i kolfiber som gör att den ska kunna komma väldigt nära ytan den ska inspektera utan att skada objektet. Dess stabiliseringssystem möjliggör manövrering i trånga och svåråtkomliga utrymmen, och den har ett belysningssystem som ger möjlighet till flygning i mörka och ljusfattiga utrymmen.

Drönaren är utrustad med en 4K kamera för att få fram högklassig film och bildmaterial, samt en värmekamera som ska möjliggöra detektering av till exempel läckage och temperaturskillnader.

Förutom Elios 2 och den invändiga inspektionen erbjuder Dekra även drönarkontroll utomhus där till exempel tak, skorstenar, fasader och kranar kan inspekteras.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079