23948sdkhjf

Missade linjemålningen vid brounderhållet - för två år sedan

Trägen vinner. Det kan Sten Erik Malmqvist intyga. Han får äntligen Trafikverket att måla dit de linjer på bron som skulle målats vid brons senaste underhåll. För två år sedan.

Det handlar om bron på väg 850 mellan Boda och Svärdsjö som 2018 renoverades och fick ny beläggning. 

- Det är 60 genom Boda och då har du åkt en ganska lång sträcka. Sedan ser man bron och det blir raksträcka, då är klart att folk krämar på. Det blir en omkörningssträcka, säger Sten Erik Malmqvist som bor i området till Dalarnas tidningar och fortsätter:

Hastighetsbegränsningen höjs nämligen innan bron till 80 kilometer i timmen.

- Jag blir rätt irriterad på Trafikverket, jag skickar ett mejl varje vecka och de behagar inte att svara. Men jag förstår inte varför man inte målar bron efter två år, säger han.

Men nu kommer hans påtalanden ändå få gehör.

- Jag har pratat med dem på vägmarkeringar och de har fått påstötning om det här för några veckor sedan. Det är beställt och ska utföras nästa vecka, så nästa vecka blir det linjer på bron, säger Lars Gustafsson, projektledare brounderhåll på Trafikverket till Dalarnas tidningar och fortsätter:

- Jag tror att det har fallit mellan stolarna. Ibland är det entreprenören som reparerar som också målar men den här gången var det inte omtalat, jag tror att vi har missat det.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08