23948sdkhjf

Securitas förvärvar elektronisk säkerhet i fem länder

Securitas förvärvar Stanley securitys verksamheter inom elektronisk säkerhet i Tyskland, Portugal, Schweiz, Singapore och Indien.

Förvärvet är i linje med Securitas ambition att fördubbla sin verksamhet inom säkerhetslösningar och elektronisk säkerhet, och utökar Securitas globala räckvidd och kompetenser för elektronisk säkerhet. 

Enheterna som ska förvärvas tillhandahåller ett integrerat erbjudande inom elektronisk säkerhet till sina kunder, från design till installation och från underhåll till larmövervakning baserat på en komplett portfölj av avancerade säkerhetslösningar, såsom passerkontroll, intrång, video, brandskydd och integrerade system. Verksamheten har cirka 580 specialiserade medarbetare i fem länder på 20 platskontor, varav 11 i Tyskland.

Verksamheten har också två övervakningscentraler, en i Tyskland och en i Portugal. Årlig försäljning för verksamheten under 2019 uppgick till 748 miljoner kronor och drevs huvudsakligen av försäljning från installationer, återkommande månatliga intäkter samt underhållstjänster. 

- Vi är väldigt glada att hälsa experterna inom elektronisk säkerhet från Stanley security välkomna till Securitas. Vi tillför viktig kompetens inom elektronisk säkerhet och fördjupar vår expertis i Tyskland, Schweiz och Portugal, och förvärvet medför också att vi etablerar vår första verksamhet inom elektronisk säkerhet i Singapore och Indien. Detta är ett viktigt steg framåt för att leverera högkvalitativa lösningar inom elektronisk säkerhet till våra kunder på viktiga marknader, säger Magnus Ahlqvist, Securitas vd och koncernchef. 

Förvärvspriset beräknas till 563 miljoner kronor. 

Förvärvet kräver godkännande från myndigheter och förväntas slutföras under det fjärde kvartalet 2020.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14