23948sdkhjf

Vattenfall ska kraftbalansera Finlands största vindkraftpark

Finlands största vindkraftpark ska det bli. Den landbaserade vindkraftparken Piiparinmäki ligger i centrala Finland och kommer att ha 41 vindkraftverk. Den planeras vara i drift nästa år med en beräknad årlig produktion på cirka 700 gigawattimmar.

Ägaren är Glennmont partners - en europeisk investerare i förnybar energi. Nu har man tecknat ett långsiktigt avtal med Vattenfall om kraftbalansering för Piiparinmäki.

- Vi är mycket glada att få vara en del av detta projekt och utöka vår närvaro i Finland. Genom vår långa erfarenhet i Finland och en diversifierad portfölj i de nordiska länderna tror vi att vi har en bra position för att kunna tillgodose vindkraftsaktörers behov av fysiska och finansiella energitjänster, säger Johan Hagsten, chef Origination inom Vattenfalls affärsområde Markets.

- Vi ser mycket positivt på detta långsiktiga partnerskap med Vattenfall gällande vindkraftsparken Piiparinmäki i Finland. Piiparinmäki är vår hittills största investering för landbaserad vindkraft och utgör en viktig strategisk milstolpe för Glennmonts verksamhet på den nordiska marknaden. Vi förväntar oss att vår närvaro inom denna typ av förnybar kraftproduktion kommer att öka under de kommande åren, säger Peter Dickson, partner på Glennmont Partners.

Det blir en betydande vindkraftsanläggning i det nordiska NordPool-området och också en av de största ej subventionerade vindkraftparkerna i Europa.

Google kommer att köpa en stor del av den totala produktionen från Piiparinmäki, vilket Glennmont tidigare tillkännagivit.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094