23948sdkhjf

"Byggsektorn och betongbranschen har förutsättningar att hålla igång Sverige"

Uppskattad total betongproduktion i Sverige för andra tertialet hamnar på 2 040 000 kubikmeter vilket är cirka 8 procent högre jämfört med samma period 2019.

- Glädjande ser vi att också andra tertialet 2020 har fortsatt bra med ökad betongproduktion i Sverige, säger Malin Löfsjögård vd för Svensk betong.

Under 2018 och fram till våren 2019 var trenden för den totala betongproduktionen i Sverige svagt nedåtgående. Under andra halvan av 2019 har trenden vänt uppåt och fortsatt så hittills under 2020.

Allt fler signaler exempelvis från Byggföretagen, pekar dock på en allt mer ökad risk för att projekt och investeringar skjuts på framtiden.

- Samtidigt så har coronasituationen från mars helt ändrat förutsättningarna för hela samhället. Byggsektorn och betongbranschen har hittills klarat sig bra men det finns nu flera oroande signaler som behöver tas på allvar - där risken nu ökar för att coronapandemin också kommer att påverka även vår sektor, fortsätter Malin Löfsjögård.

- Byggsektorn och betongbranschen har förutsättningar att hålla igång Sverige i dessa osäkra tider. Vår uppmaning är en fortsatt hög byggtakt där bland annat det offentliga har en viktig roll i att hålla fast vid sina investeringsplaner men också se över möjligheterna till att tidigarelägga projekt och öka drift och underhåll. Återstarten av Sverige är viktigt för hela samhället där det finns ett fortsatt stort behov av bostäder och infrastruktur, avslutar Malin Löfsjögård.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094