23948sdkhjf

Levererar säkerhetsanläggning för 2,3 miljoner

Kriminalvården tecknar avtal med säkerhetslösningsföretaget Confidence om leverans av integrerat säkerhetssystem till ett värde av 2,3 miljoner kronor.

Avtalet om leverans är det första som kopplas till det ramavtal som inleddes i april 2020. Leveransen inkluderar en överordnad säkerhetsplattform från Lenel som integrerar bland annat larm, överfall, inpassering och kameraövervakning. 

Leveransavtalet gäller för Frivården och Nationella Transportenheten i Falun, NTE.

Kriminalvården ingår i Confidence prioriterade målgrupp kritisk infrastruktur. Affärspåverkan för målgruppen kritisk infrastruktur är lägre under den rådande pandemin och uppvisar en generellt lägre påverkan under konjunktursvängningar. Orderingången under andra kvartalet ökade, trots pågående pandemi, med 18 procent där merparten av ökningen representeras av kunder inom bolagets viktiga målgrupp kritisk infrastruktur.

- Detta avtal ingår i ett flertal som möjliggjorts av vår satsning på specialistkompetens inom de teknikområden som används av marknadens mest krävande säkerhetskunder, även inom det brandtekniska segmentet. Satsningen på kompetens och på målgruppen kritisk infrastruktur fortsätter nu med oförminskad intensitet, säger Mikael Pettersson vd på Confidence.

Arbetet påbörjas omgående. Slutleverans kan med anledning av rådande pandemi inte anges vid denna tidpunkt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093