23948sdkhjf

Gunnebo: Kan inte utesluta industrispionage

Det var i förra veckan som Gunnebos IT-avdelning kunde konstatera att obehöriga försökte ta sig in i bolagets IT-miljö. 

Efter att de externa IT-specialister som analyserat attacken konstaterat att den var välorganiserad - har Gunnebo anmält attacken mot bolagets servrar till Säkerhetspolisen, Säpo. 

- Vi kan enbart spekulera i vad målet med attacken var, men då det inte kan uteslutas att det rör sig om ett försök till industrispionage har det varit viktigt att följa regelverket och vi har därför idag, anmält det inträffade till Säpo, säger Stefan Syrén, vd och koncernchef Gunnebo.

Bolaget stängde omedelbart ner servrarna för att isolera attacken. På grund av det snabba ingripandet blev driftpåverkan minimal och verksamheten kunde snabbt återupptas. I nuläget är endast ett fåtal servrar fortsatt avstängda i väntan på att IT-specialisternas undersökning ska färdigställas.

Bolaget har också inlett en översyn av IT-miljön för att skärpa säkerheten ytterligare. Då IT-specialisternas utredning fortfarande pågår är det i dagsläget för tidigt att bedöma de långsiktiga konsekvenserna för Gunnebo.

- Säkerheten kommer alltid först för Gunnebo och som en direkt konsekvens av händelsen har vi därför bestämt oss för att genomlysa vår IT-struktur, vilket är ett tidskrävande men viktigt arbete, säger Stefan Syrén.

Gunnebokoncernen bedriver verksamhet i hela världen och tillhandahåller innovativa produkter, mjukvara och tjänster för att kontrollera flödet av värdesaker, kontanter och människor.

Gunnebo erbjuder lösningar inom tillträdeskontroll, säker förvaring, kontanthantering och integrerad säkerhet till kunder som främst är verksamma inom detaljhandeln, kollektivtrafik, offentliga och kommersiella byggnader, industri och högriskanläggningar och bank.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093