23948sdkhjf

Sparar 50 000 euro per år - på lagerbyte

Tack vare minskningen i kostnader för utbyteslager, stillestånd och
underhåll sparade anläggningen 51 174 euro per år. Hur kunde det bli så?

Problemet på återvinningsanläggningen började strax efter installationen. Inom bara tre
månader hade fem lagerfel registrerats. Det blev fort dyrt med reparationer och driftstopp.

Det berättar lagertillverkaren NSK som bjöds in för att utvärdera. Det handlade om monterade lager på transportören på en optisk sorteringsmaskin.

NSK bedömde snart att det var problem med vibrationer och smörjning som orsakade att lagren havererade i förtid. I synnerhet vibrationer i tillämpningen gjorde att stoppskruvarna lossnade, vilket resulterade i att axeln snurrade i lagrets innerring. Det noterades också att den typ av monterad enhet som användes inte hade någon fettavledning, vilket ledde till överdriven fettuppsamling och höga värmenivåer.

Som lösning rekommenderade NSK användning av NSKHPS - sfäriska rullager monterade på adapterhylsor i ett SNN-lagerhus. Låsmetoden för adapterhylsan ska göra att lagret inte kan lossna på axeln, inte ens på grund av vibrationer. Lagerhusen är försedda med ett fettutloppshål som standard.

NSK meddelar att inga lagerfel har registrerats sedan deras lösning infördes och att återvinningsanläggningen gått från tio haverier per år till noll.

Med sin modulära SNN-serie kan NSK lagerhus användas i tillämpningar som transportörer för återvinning, stenbrott, stålindustri och jordbruksindustri. De har helt enkelt utvecklats för användning i ogynnsamma användningsförhållanden. Underhållet underlättas genom ett delat hölje och smörjning är möjlig via två hål.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125