23948sdkhjf

Koncernen förvärvar bergsäkrings- och betongrehabiliteringsbolag

Det senaste förvärvet är bergssäkrings- och betongrehabiliteringsbolaget Visinor i Norge. Nordisk Bergteknik är en koncern i tillväxt.

Nordisk Bergteknik är verksamma inom berghantering och grundläggning. Huvudområdena inkluderar borrning, sprängning, bergförstärkning, betongrehabilitering, pålning, spontning och grundförstärkning. Koncernens dotterbolag är idag främst verksamma i Sverige och Norge.

Nyförvärvet Visinor utför alla typer av säkringsarbeten såsom hängning av nät, bultning och skydd mot stenras längst vägar och byggnader. Företaget är med sina 25 år i branschen och 95 anställda väletablerade på den norska marknaden. Verksamheten omsätter totalt cirka 176 miljoner norska kronor.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att förvärva Visinor AS. Det är ett väl ansett bolag med lång erfarenhet och en mycket kompetent ledning med högt kvalificerade medarbetare. Förvärvet kompletterar vårt erbjudande som helhetsleverantör och tillför specialistkunskap inom betongrenovering. Vi stärker dessutom vår geografiska närvaro i norra Norge vilket är väldigt positivt, säger Oddbjørn Røed, affärsområdeschef berghantering och Norgechef för Nordisk Bergteknik.

– Det är vanligt att både grundläggning och berghantering efterfrågas i våra uppdrag, så det här ger oss ett bredare erbjudande. Vi får möjlighet att utvecklas med varandras olika och kompletterande kompetenser, samtidigt som det blir lättare att tillgängliggöra vår expertis geografiskt till både fler norska och svenska kunder, säger Patrik Bones Olsen, vd för Visinor.

Visinor kommer att ingå i koncernen Nordisk Bergteknik från och med den 1 oktober 2020. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093