23948sdkhjf

5 miljoner till urladdningsreaktor

SaltX technology utvecklar och säljer en patenterad energilagringsteknologi baserad på nanocoatat salt. Nu har de beviljats 5 miljoner i stöd av Energimyndigheten.

Stödet ska gå till vidareutveckling och verifiering av SaltX technologys lösning för energilager, EnerStore, med en ny uppdaterad urladdningsreaktor baserad på fluidbäddsteknologi - en teknik som möjliggör storskaliga energilager.      

Den nya reaktorn är en del av vidareutvecklingen av den tidigare pilotkonstruktionen baserad i Berlin. Det huvudsakliga målet är att få den nya reaktorn testad och verifierad.  

Den nya reaktorn förväntas ha större flexibilitet, effektivitet och bättre driftsäkerhet men även vara betydligt mindre i fysisk storlek jämfört med den tidigare reaktorn.  

- Det känns väldigt bra att vi fått detta stöd nu, vilket gör att vi kan kraftsamla ännu mer och fortsätta vår utveckling av storskaliga energilager, säger vd Carl-Johan Linér.

’’Energimyndigheten bedömer att projektet har potential till att bidra till en omställning av energisystemet. Idén med att lagra värme med låga värmeförluster och kunna ta ut den vid hög temperatur anser Energimyndigheten har många användningsområden och därmed stor potential.’’  

Var reaktorn med tillhörande kringutrustning ska placeras är ännu inte bestämt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.114