23948sdkhjf

Från Höganäs till Enerco

Den 17 augusti tillträdde Hans-Olof Helmersson tjänsten som ekonomichef för Enerco group som levererar teknik- och underhållstjänster.  

Grattis till den nya tjänsten. Vad ser du mest fram emot på nya jobbet? 

- För det första är det extremt spännande företag jag fått komma till som är väldigt expansiva och entreprenöriella. Det är en mycket utvecklande miljö att arbeta i. Det handlar mer om att bygga vidare än att förvalta. Det finns enormt mycket att göra här och det triggar mig. 

Du har sagt att du står bakom företagets värderingar. Vilka är de? 

- Jag känner huvudägaren Roger Hydén sedan tidigare, en empatisk och serviceinriktad person som förutom att vara en framgångsrik entreprenör ser de mänskliga värdena. Det är främst han som byggt upp företaget tillsammans med vd Niklas Pettersson.

- Enercos värderingar vilar på fyra stadiga ben - att vi tar ansvar när det gäller såväl hälsa, säkerhet och miljö som kvalitet och professionalism i allt vi gör, att vi visar respekt för varandra och för alla vi möter när vi verkar på våra jobb, att vi tänker nytt och strävar efter att ständigt förbättra genom att vara engagerade, proaktiva och innovativa och slutligen att vi skapar framgång för våra kunder och som kommer att leda till framgång för både oss själva och Enerco. 

Det handlar alltså om att lyfta både kunderna och sina medarbetare. 

- Det är det jag drivits av på andra tjänster jag haft också. Att göra ett bra jobb för kunden. Det är roligt när man hör att det finns en sådan övertygelse. Du får inte ett bra resultat om du inte har nöjda kunder. 

Hans-Olof Helmersson talar om att arbeta kundnära och mer lokalt. Men han kommer närmast från tjänsten som Vice President Finance EMEA på järn- och metallpulvertillverkaren Höganäs. 

Och Höganäs ligger ju i Skåne medan Enerco befinner sig i Gästrikland. 

Innebär den nya tjänsten en geografisk flytt för dig? 

- Nej, jag kommer härifrån och har haft min bas här hela tiden. Jag har rest väldigt mycket i de tjänster jag haft de senaste åren. En väska har i princip alltid stått packad. Någonstans längs vägen blir man ganska mätt på att resa. 

Inte minst får lokalt en ny innebörd nu när corona kommit in i bilden.  

- Nu kan jag åka bil till våra enheter istället för att fara till USA, Asien, runt i Europa eller vad det nu kan vara. Det har varit fantastiskt att arbeta för Höganäs så den geografiska biten har helt klart vägt in i beslutet att byta arbete. 

Hans-Olof Helmersson har en lång och gedigen bakgrund inom ekonomi och finans, bland annat från industrikoncernen Sandvik, men också från bolag och myndigheter inom skogsnäringen.  

- Vi är mycket glada över att Hans-Olof blir en del av Enerco och koncernens ledningsgrupp. Hans profil och bakgrund matchar väl med de utmaningar vi har och den utveckling vi ser framåt. Vår ambition är självfallet att fortsätta vår tillväxtresa och där kommer Hans-Olofs kompetens att göra stor nytta, säger Niklas Pettersson, vd för Enerco. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14