23948sdkhjf

Benders växer inom marksten och betong

Byggnadskonstruktionsföretaget Benders Sverige förvärvar rörelsen relaterad till markstensprodukter och VA från Starka Betongindustrier KB.

I övertagandet ingår de två produktionsenheterna i Södra Sandby och Strängnäs som båda fortsatt kommer drivas vidare inom Benders. Anställd personal i den berörda verksamheten kommer att erbjudas anställning inom Benders. 

Affären innebär att Benders utökar sitt sortiment inom markstensprodukter samtidigt som man kompletterar sitt sortiment med betongprodukter inom VA.

- Vi är oerhört glada att kunna förvärva dessa verksamheter då de väl kompletterar våra produkter och sortiment per idag. VA sortimentet gör oss idag kompletta inom betongprodukter och den produktionskapacitet som vi nu får möjlighet att köpa kommer väl till pass i den marknad vi befinner oss i säger Ove Bender, vd för Benders Sverige.

Starka kommer framöver att fokusera sin verksamhet på de framgångsrika verksamheterna inom betongelement och stödmurar.

- Med Benders som köpare av våra anläggningar i Södra Sandby och Strängnäs känner vi oss trygga med en fortsatt god utveckling av dessa anläggningar och vår personal kommer till ett familjeägt bolag med likartade värderingar som hos oss, säger Lena Holst som är koncernchef på Starka och fortsätter:

- Starka kommer framöver att fokusera på Betongelement och stödmurar. Under hösten kommer vi att påbörja en större investering i Arbogafabriken för att dubbla produktionskapaciteteten och därefter satsa vidare i våra anläggningar i Kristianstad och Ängelholm. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.126