23948sdkhjf

Två nya vindkraftsparker i priszon 4

Vindkraftsbolaget EnBW från Falkenberg är nära att komma i mål med två nya så kallade greenfieldprojekt om totalt 106 megawatt effekt i priszon 4.

- Den första utvecklingsfasen av en vindpark är ofta den mest utmanande, men den ger också störst möjlighet att spela ut vår styrka - att ta hand om hela näringskedjan från ax till limpa. I Sydsverige finns en stor efterfrågan och behov av betydligt mer förnybar elproduktion än vad marknaden kan erbjuda idag. Därför är vi väldigt glada att snart vara i mål med två helt nya vindkraftsparker i elpriszon 4, säger företagets vd Mads Miltersen.

EnBW trädde in på marknaden för ett par år sedan och har en uttalad strategi - att växa i Sydsverige genom både uppköp av befintliga anläggningar, påbörjade projekt och helt nya utvecklingar från scratch

- Nu har vi haft lovande förhandlingar med markägare på två mycket attraktiva platser i södra Sverige. Enligt planerna ska de två projekten ha en effekt på 56 respektive 50 megawatt.

Exakt var de två projekten är, kan Mads Miltersen med hänsyn till den pågående processen inte avslöja ännu.

- Men vinden blåser bra och markförhållandena är goda. EnBW är en långsiktig investerare, ägare och operatör. Så det är mycket som ska stämma för oss när vi sätter igång, berättar Mads Miltersen. 

Sedan 2016 har EnBW varit verksam på den skandinaviska marknaden genom sitt dotterbolag Connected Wind Services, CWS. Med förvärvet av CWS har EnBW blivit en viktig aktör inom service, underhåll och reparation av vindkraftverk.  

EnBW är energileverantör i Tyskland och Europa och försörjer cirka 5,5 miljoner kunder med el, gas och vatten samt energilösningar och energirelaterade tjänster.

Till och med 2020 avser EnBW att utveckla förnybara energikällor till en av de viktigaste pelarna i sin verksamhet. De planerar att investera över fem miljarder euro i sin fortsatta expansion inom förnybar energi fram till 2025.

Bolaget satsar också på selektiv internationalisering för att komplettera sin tyska kärnmarknad. Målmarknaderna för havsbaserad vindkraft omfattar bland andra Taiwan och USA. Inom landbaserad vindkraft är andra viktiga marknader förutom Sverige, Frankrike och Turkiet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094