23948sdkhjf

Skellefteå har lediga utbildningsplatser nu - och arbeten snart

Vill du arbeta som processtekniker inom underhåll och driftsäkerhet eller  produktionstekniker inom automatiserade tillverkningsprocesser men saknar utbildning? Då kan du bege dig till Skellefteå.

Det finns nämligen platser kvar på yrkeshögskolan och de två tvååriga yrkeshögskoleutbildningar som är inriktade mot Norhtvolt och annan processindustri berättar Norran som har talat med Katarina Borstedt, Director Of Growth vid Northvolt.

Hon berättar om hur många arbetstillfällen det rör sig om när Northvolt startar upp sin planerade batterifrabrik under nästa år.

- Vi behöver stärka regionen när det gäller den här typen av industriell kompetens och det är bra att vi kan göra det tillsammans med andra bolag. Alla ser inte vilka nya utbildningar som lanseras, men de ger en fantastisk möjlighet om man vill ha en framtid på Northvolt. Vi vill också locka kvinnor till verksamheten. Det här är långt ifrån den industri som många uppfattar som tung och smutsig, berättar hon för Norran och fortsätter:

- Tyngdpunkten kommer snart att flyttas över till ett långsiktigt organisationsbyggande för verksamheten i Skellefteå och slutet av 2021 räknar vi med att produktionsorganisationen i Skellefteå består av 500 personer. Vårt tydliga fokus framöver ligger på det som sker i Skellefteå. Under hösten börjar vi den fasen och då handlar det om operatörer och produktionspersonal. De första kommer att få en del av utbildningen i Västerås där de får ta del av Sveriges första batteriproduktion och sedan vara med vid installationsfasen då vi startar upp i Skellefteå.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079