23948sdkhjf

Satsning på elektroniska kommunikationer med hög driftsäkerhet

Teracom blir nu en ännu större aktör inom den svenska medieberedskapen.

Teracom har sedan tidigare ett samhällsuppdrag - att förvalta marknätet och bedriva utsändning av radio- och tv-program. Därmed är Teracom en del i den svenska medieberedskapen. Nu har ägaren, staten fattat beslut om att utvigda uppdraget till att även omfatta kommunikationslösningar till samhällsviktiga aktörer.

Anitra Steen är styrelseordförande på Teracom:

- Med stöd av ägarens utvidgade uppdrag kan Teracom nu intensifiera investeringarna i innovation, tillgänglighet och prestanda i ett övervakat samhällsnät med hög säkerhet och robusthet. Det kommer att stärka våra leveranser och gynna samhällsviktiga aktörer.

I sin motivering pekar regeringen bland annat på att Elektroniska kommunikationer med hög driftsäkerhet och starkt skydd är av mycket stor vikt för samhällets funktionalitet och säkerhet samt möjligheter att hantera olika krisförlopp.

- Det är ett viktigt tillägg till vårt uppdrag och jag är stolt över det förtroende vår ägare visar Teracom genom sitt beslut. Det är också mycket glädjande för oss som bolag att få en så tydlig bekräftelse på samhällsnyttan med vår strategiska inriktning, säger Åsa Sundberg, vd och koncernchef på Teracom.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.204