23948sdkhjf

Instalco växer på Finska sidan

Nu står det klart att Instalco köper VS-bolaget Uudenmaan Lämpötekniikka Oy i Helsingfors och växer därmed inom värme- och sanitetsområdet i Finland.

Det handlar om vs, el, ventilation, kyla och industri. Instalco utför installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar.

När installationsföretaget Instalco startade sin verksamhet 2014 var det genom att förvärva fem företag. Det ingår runt 75 bolag i företaget. I tre länder - Sverige, Norge och Finland.

Och frågan är om det inte snarare är 76 bolag som ingår i bolaget nu med det senaste köpet. I och med förvärvet har Instalco nu tolv dotterbolag i Finland, sex inom vs och sex inom el.

- Lämpötekniikka är ett specialistföretag som passar väl i in Instalco-modellen tillsammans med våra övriga finska bolag. Vi ser många möjligheter till samarbeten och korsförsäljning mellan bolagen, säger Robin Boheman, ekonomichef på Instalco.

Lämpötekniikka grundades 1997 och drivs och ägs av vd Petri Honka och projektledare Marko Hiltunen vilka båda kommer att vara kvar i sina positioner. Det är ett renodlat installations- och serviceföretag inom värme och sanitet.

- Det känns spännande att bli en del av Instalcos framgångsrika grupp av bolag. Vi är baserade i Vanda i norra Helsingfors där många av de andra Instalco-bolagen också har sina huvudkontor och vi ser fram emot samarbete med dem, säger Petri Honka, vd i Lämpotekniikka.

Bolaget har 46 anställda med en omsättning under räkenskapsåret 2018-2019 på cirka 75 miljoner kronor. 

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Uudenmaan Lämpötekniikka.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078