23948sdkhjf

Tar över fjärrvärmenäten

Nevel har ansvarat för drift och underhåll av fjärrvärmenäten i över fyra år. Nu förvärvar infrastrukturlösningsföretaget fjärrvärmeanläggningarna av Orust kommun.

– Nevel har goda meriter när det gäller drift av fjärrvärmenät och expertis inom förnybar energi för kommunala och industriella verksamheter. Vi har en lång relation med Nevel och är glada över fördelarna som samarbetet bidrar med till vårt samhälle, säger Björn Martinsson, Chef affärsdrivande verksamhet på Orust kommun.

Det handlar om fjärrvärmeanläggningarna i Henån och Ellös, med en nuvarande produktion av 9 gigawattimmar per år. Kunderna är främst kommunala verksamheter såsom kontor, skolor och bibliotek, men även fastighetsbolag, industriföretag och privata bostäder. I anläggningarna ingår också solpaneler som genererar cirka 300 megawattimmar per år. 

De känner efter fyra år till anläggningarna väl - så väl att det nu kan bli tal om att digitalisera dem.

 – Vi är mycket glada för att Orust kommun har visat förtroende för oss som ny ägare av anläggningarna. Med vår erfarenhet och expertis kan kan vi fortsätta att energieffektivisera driften och även uppnå ekonomiska skalfördelar. Vi tittar också på möjligheten att digitalisera anläggningarna för att ytterligare säkerställa distributionen av förnybar och miljövänlig fjärrvärme, till ett konkurrenskraftigt pris, säger Peter Bäckström, Country Director på Nevel.

Företaget äger mer än 40 fjärrvärmenät, varav 17 finns runt om i Sverige. 

Överlåtelsen trädde i kraft den tredje augusti.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079