23948sdkhjf

Han blir vd på Billerud Korsnäs

Styrelsen för Billerud Korsnäs har utsett Christoph Michalski till ny vd och koncernchef. Han efterträder Lennart Holm, som har varit tillförordnad vd och koncernchef sedan november 2019. Christoph Michalski tillträder positionen den 1 november 2020.

Christoph Michalski är sedan 2015 vd för Vinda international holding, en asiatisk börsnoterad producent av mjukpappers- och hygienprodukter. Han har tidigare haft ett antal ledande befattningar inom SCA-koncernen. Christoph Michalski är född i Tyskland och har en master i ekonomi från Christian Albrechts University of Kiel.

– Det är med stor glädje styrelsen i dag kan presentera Christoph Michalski som ny vd och koncernchef, säger Jan Åström, bolagets styrelseordförande.

– Christoph är en stark och erfaren ledare från vår industri, med stor vana att leda globalt förändringsarbete mot ökat kund- och innovationsfokus. Han har i sina tidigare positioner visat att han har förmåga att skapa aktieägarvärde och han har en internationell erfarenhet som få kan matcha. Sammantaget är jag övertygad om att Christoph är en ledare som kan fortsätta, och även accelerera, genomförandet av Billerud Korsnäs strategi för att skapa långsiktigt aktieägarvärde. Jag vill också ta tillfället i akt att tacka Lennart Holm för ett mycket väl genomfört arbete som tillförordnad vd, säger Jan Åström.

– Jag är mycket glad över möjligheten att få leda Billerud Korsnäs. Jag ser en stor potential i bolaget, säger Christoph Michalski.

– Vi ser ett skifte mot ökad e-handel och högre krav på hållbara förpackningslösningar. Billerud Korsnäs har helt rätt förutsättningar för att fånga värden i det skiftet. Jag ser fram emot att anta utmaningen att utveckla företaget till sin fulla potential, fortsätter han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125