23948sdkhjf

Öresundsbrons 15,9 kilometer stål och betong blir film

– Öresundsförbindelsens 15,9 kilometer stål och betong ger förutsättningar för att enklare fånga möjligheterna på andra sidan sundet, men utan de som använder bron byggs inga nya broar, säger Caroline Ullman-Hammer, vd på Øresundsbro konsortiet.

Nu släpps Øresundsbro konsortiets jubileumsfilm inför 20-årsjubileet den 1 juli – en film som lyfter fram de tusentals människor och företag som varje dag bidrar till integrationen.

– Vår jubileumsfilm betonar styrkan av att hålla ihop och samarbeta i regionen, och påminner om de positiva effekterna när vi gör det. Med en bro som förbinder två länder byggs det massor av mänskliga broar varje dag, genom integration i arbetsliv, studieliv och fritidsliv, säger Caroline Ullman-Hammer.

Filmen Sammen bygger vi broer – Tillsammans bygger vi broar ger en tillbakablick på historiska bilder från byggtiden och när den sista brodelen lades på plats i Öresund. Men framför allt lyfter den dagens och framtidens möten och upplevelser mellan människor på båda sidor av sundet.

- Øresundsbron är en fysisk manifestation av det starka band som finns mellan oss som bor i Danmarks huvudstad och i Sydsverige. På var sin sida av bron är vi i familj med varandra, vi arbetar på båda sidor. Och vi åker över för semester, shopping och kulturupplevelser. Med bron blev det för 20 år sedan möjligt att på allvar integrera hela regionen i en gemensam arbetsmarknad, som vi i dag kallar för Greater Copenhagen, där bron är huvudpulsådern i en region med 4,3 miljoner människor, säger överborgmästare i Köpenhamn, Frank Jensen (S).

Øresundsbron mellan Sverige och Danmark är 16 kilometer lång och består av en bro, tunnel och den konstgjorda ön Peberholm. Ägare är Øresundsbro konsortiet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.236