23948sdkhjf

Flygplansunderhållaren ansöker om företagsrekonstruktion

Nordic MRO - som bedriver flygplansunderhåll i Norden och Italien, har valt att lämna in en ansökan om företagsrekonstruktion för att skydda verksamheten från konkurs.

Att Coronakrisen slagit hårt mot samhället i allmänhet och flygindustrin i synnerhet är orsaken beslutet.

Bolaget får därmed ett andrum att förbereda sig för framtiden, när flygindustrin börjat återhämta sig samt möjlighet att säkra mer kapital till verksamheten.

Sedan Coronakrisen slog till har Nordic MROs verksamhet drabbats hårt, då behovet av flygplansunderhåll har minskat radikalt. Utöver detta har kundernas betalningsförmåga minskat, vilket har lett till kundförluster och en ansträngd likviditet.

- Det har varit ett svårt beslut att fatta, men i dagsläget vår bästa möjlighet för att rädda företaget framåt. Vi inser att det kan innebära potentiella olägenheter för både kunder och leverantörer och beklagar detta, säger vd Lisa Hällbrink och fortsätter:

- Vi behöver ett andrum till dess att våra kunder återupptar sina flygningar. Vi skapar också ett nödvändigt utrymme för att hitta nya kunder, samarbetspartners samt de investeringar som krävs för framtiden. Vi kollar bland annat på möjligheter till konsolidering i marknaden, vilket kan vara en förutsättning för fortsatt verksamhet för många av marknadsaktörerna framöver.

Nordic MRO påbörjade under andra halvan av 2019 ett omstruktureringsarbete för att vrida fokus från tillväxt till lönsamhet. I början av 2020 beslutade styrelsen om en ny strategisk riktning, med fokus på propellerplan av typen ATR inom det tunga underhållet.

I samband med detta slog Coronakrisen till och arbetet med den nya strategin var därmed tvungen att bromsas.

- Bolagets ledning och styrelse tror fortsatt på Nordic MROs överlevnad för framtiden och vi har en verksamhet med goda förutsättningar för att möta det växande behovet av outsourcing av underhåll framåt, säger styrelseordförande Finn Johnsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172