23948sdkhjf

Ingen elbrist men risk för effektbrist

I Sverige har vi ingen elbrist men risk för effektbrist menar energibolaget Linde energi. Nu öppnar de upp för möjligheten att abonnera på solpaneler. Att använda lokalproducerad minskar nämligen risken för effektbrist.

- Det rapporteras ofta i media om förväntad elbrist, men i Sverige har vi ingen brist på el. Utmaningen är de effekttoppar som blir när många belastar elnätet samtidigt. Då kan så kallad effektbrist uppstå med strömavbrott som följd. Med lokalproducerad el minskar risken för effektbrist i elnätet, framhåller Joakim Johansson, affärsområdeschef El på Linde energi och fortsätter:

- Genom att välja lokalproducerad solenergi, och vattenkraft, blir du mindre beroende av vad som händer i omvärlden. Att investera i lokalproducerad solenergi är hållbart och långsiktigt.

Att abonnera på solpaneler är ett alternativ för den som av olika anledningar inte kan eller vill investera i och installera en egen solcellsanläggning. Linde energi tar hand om hela projektet, från byggnation till drift och underhåll.

- Vi har redan från början i projektet arbetat utifrån devisen ”sol till alla” och att den energi som produceras i Solhagen ska vara tillgänglig för våra kunder. Vi vet att det finns ett stort intresse för solenergi ute i stugorna och välkomnar alla att teckna solabonnemang, säger Peter Ström, chef Elproduktion på Linde energi.

Solpanelerna finns i Solhagen i Torphyttan – Örebro läns största markförlagda solpark. Totalt finns drygt 1 400 solpaneler och det är först till kvarn som gäller.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156