23948sdkhjf

Utökar reservkraftsflottan

Eons flotta av reservkraft utökas med reservkraftverk tillverkade med steg-V-motorer. 

Det är Coromatic som levererar verksamhetskritisk infrastruktur för säker kraftförsörjning och datakommunikation - som ska förse energibolaget Eon med reservkraft.

Totalt ska tre mobila reservkraftverk på vardera 500 kilovoltampere levereras. Reservkraftverken tillverkas med miljövänliga steg-V-motorer som minskar emissionerna och kan köras med fossilfritt bränsle. 

De tre nya verken kommer att bli en del av den flotta av reservkraft som Eon har utspridd i hela landet för att hantera både planerade och oplanerade avbrott i elnätet.

Med närmare en miljon elnätskunder i hela Sverige spelar reservkraften en viktig roll för att kunna säkra strömförsörjningen till kunderna.

– Vi har en tydlig uppgift i att återställa leveransen till våra kunder så snabbt som möjligt vid oplanerade avbrott och med minsta möjliga klimatavtryck. Vi har därför medvetet valt att avvakta med att upphandla nya reservkraftverk till de nya klimateffektiva steg-V-motorerna fanns på marknaden. Med dessa på plats var Coromatic de som bäst kunde leva upp till våra höga krav på miljö, ljudnivå, kvalitet, arbetsmiljö och kostnadseffektivitet. säger Peter Lekenmyr, samordningsansvarig reservkraft på Eon Energidistribution.

– Vi är naturligtvis glada över att få förtroendet att leverera nya reservkraftverk till Eon. Vi arbetar hela tiden med att se hur våra lösningar kan minska påverkan på klimatet, därför är det naturligtvis mycket glädjande när kunderna ställer tuffa miljökrav i upphandlingarna, säger Robin Carlsson, affärsområdesansvarig Critical power på Coromatic.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079