23948sdkhjf

Lokal radiostyrning önskas

Att man använder sig av radiostyrning inom industrin är ingen nyhet. Att Göteborgs radiostyrningsbolag Tele Radio öppnar kontor i Stockholm - det är en nyhet.

Tele Radio finns i 18 länder. De märker av att industrin allt oftare kräver att leverantörer har lokal närvaro, för att service och support har blivit så avgörande. 

 - Efterfrågan på radiostyrning växer i en rad industriländer men också i storstäder. Det beror på en kombination av återindustrialisering av städer, men också att serviceyrken tar mer hjälp av radiostyrning. Plötsligt kan lokal närvaro vara lika viktig som teknik och pris, säger Alex Kasagianis, regionchef Tele Radio i Stockholm.

Hittills fokuserar radiostyrningen inom industrin mest på säkerhet. Den ska avhjälpa vid farliga och svåra situationer. I takt med att industrin söker effektivisera och rationalisera har radiostyrningen nått en andra våg av efterfrågan. Den har nått chefer och styrelserum.

- Radiostyrning var tidigare bara en fråga på golvet. Idag är det allt oftare en fråga för chefer och styrelse i jakt på effektiviseringar. Det ökar kraven på data, uppföljning och support, säger Alex Kasagianis. 

En växande andel av radiostyrningen väntas fokusera på service och support. Den personliga servicen och supporten har blivit en nyckel för att stödja kunderna att använda tekniken fullt ut.

- Kunderna vill se ännu smidigare radiostyrning. De vill se mer service och support både före, under och efter. Från beställningen, utvecklingen, anpassning och underhåll under industrisemestern. Här finns mycket viktigt jobb att utföra. Återigen krävs då lokal kompetens, säger han.

Jakten på effektiviseringar gör industrin mer vaksam på minsta störningar och driftsstopp.

- Dagens kunder kräver svar direkt, service över telefon och support direkt. Det gäller särskilt när radiostyrningen kommer in i servicebolag, som är mer vanligt i just storstäder, säger Alex Kasagianis och avslutar:

- Radiostyrningen kan utvecklas vidare på många sätt. Den kan framöver effektiviseras med exempelvis kameror som hjälper användaren att se skymda vinklar. Med röststyrning kan vi också ge kunder nya sätt att uppleva och använda styrningen. Finns det önskemål så finns det lösningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.281