23948sdkhjf

Oklara besked tvingar Engcon till varsel

Ett antal personer kan tvingas lämna Engcon.

- Vårt mål är meddela berörda under nästa vecka. Det är både kollektiva och tjänstemän som kan beröras, berättar Krister Blomgren, vd på Engcon Group för U&D.

Det är oklara besked från Tillväxtverket i kombination med otydliga regler om vad som gäller i frågan om krisstöd under Covid-19 - som tvingar Engcon att återkalla korttidspermitterad personal för att istället varsla.

Osäkerheten i vilka politiska beslut som slutligen kommer att gälla, gör att företaget väljer att avstå bidragsstödet för att själva kunna styra kostnadsmassan.

– Coronakrisen har påverkat ekonomin mer än vad vi först trodde. Vi räknar med att det kan ta ända till 2021 innan försäljningen är tillbaka på samma nivåer som 2019, säger Krister Blomgren.

Enligt honom beror varslen helt och hållet på coronakrisen.

– Våra kunders investeringsbenägenhet har avtagit rejält under pandemin på grund av den oro som finns kring hur länge det kommer att pågå och hur hårt det kommer att slå på olika marknader och branscher. 2020 startade bra försäljningsmässigt för vår del och vi hade stora förhoppningar på vår utveckling. Den här pandemin har verkligen skakat om världen.

– Vår förhoppning är såklart att vi inte behöver verkställa varslet. Det exakta antalet som får sluta kommer att bli klart efter förhandlingar med facken de närmaste månaderna, avslutar Krister Blomgren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11