23948sdkhjf

Driften säkrad på Ängelholms flygplats

Som vi tidigare berättat har Peab tvingats lägga ned driften av Ängelholms flygplats. 40 personer har varslats om uppsägning.  

Nu står det klart att de sju nordvästskånska kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Perstorp och Ängelholm som har för avsikt att köpa Ängelholms flygplats AB av Peab. 

Läs också: Peab lägger ner driften av Ängelholms flygplats

Samtliga medarbetare är anställda i Ängelholms flygplats AB och det är detta bolag som har för avsikt att driva flygplatsen vidare.

Hur blir det med de drygt 40 medarbetare på Peab som hotas av uppsägning? Kommer de att få behålla sina arbeten nu men anställas i det nya bolaget istället?

- Det är ännu för tidigt att svara på hur många av den nu uppsagda personalen som kommer att återanställas. Flygplatsledningen kommer nu skyndsamt att göra en analys tillsammans med de nya ägarna, om vilken volym av flygtrafik som kan förväntas från och med hösten. Därefter återanställs personalen i den omfattning som behövs för att möta det behovet. Uppsagd personal har företrädesrätt till återanställning, säger Christian Ziese, vd Ängelholms flygplats AB till U&D.

Lösningen innebär att drift och ägande tas över från den 1 september.

- Det är glädjande att vi nu hittat en lösning som innebär att vi tryggar driften och den fortsatta verksamheten för Ängelholm-Helsingborgs flygplats. Tillsammans bildar vi sju kommuner ett gemensamt bolag som från och med den 1 september tar över driften och ägandet. På så sätt kan vi trygga flygplatsen som viktig infrastruktur för många som bor och verkar i nordvästra Skåne, säger Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Ängelholms kommun.

- Flygplatsen är viktig för invånarna och näringslivet i nordvästra Skåne eftersom det i dagsläget inte finns konkurrenskraftiga alternativ för att ta sig mellan vår region och Stockholm. Utan flygplatsen skulle vår regions attraktivitet och konkurrenskraft minska. Därför har sju kommuner nu tagit ansvar för att rädda flygplatsen, så att vi säkrar att näringslivet och invånarna har en förbindelse på en timme till Stockholm, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg och ordförande i Familjen Helsingborg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094