23948sdkhjf

Lämnar över analysarbetet och satsar på underhållet

Tekniska Verken i Linköping ska lägga sin tid på att planera åtgärder, underhåll och investeringar mot bakgrund av de analyser som framkommer.

Tekniska verken i Linköping, TVL tar digitaliseringen av elnätet till en ny nivå genom att ingå ett avtal med energy tech-företaget dLab. I tillägg till dLabs digitala analys som övervakar elnätet, har man också nu tillgång till en experttjänst där dLabs personal övervakar analysresultaten i TVLs nät och ger TVL råd så att de kan driva det proaktiva förbättringsarbetet för att öka leveranssäkerheten i elnätet.

dLab erbjuder en analystjänst baserad på en patenterad algoritm som automatiskt analyserar insamlade incidentregistreringar från fördelningsstationerna i elnätet, för att identifiera störningar i elnätet snabbare, och därmed minska antalet avbrott. Tekniska Verken i Linköping har installerat denna på två fördelningsstationer i sitt nät.

-Vi är nöjda med det nya avtalet, då det frigör tid för oss internt för att hantera de uppkomna händelserna, snarare än att ägna oss åt analys. Genom att installera och använda dLabs utrustning hoppas vi få nya insikter och verktyg som hjälper oss att förbättra leveranssäkerheten och på så sätt leverera en bättre produkt för kunderna, säger Andreas Åkerman från avdelningen för nätutveckling på Tekniska verken i Linköping.

dLabs tjänst innebär att analystjänstens realtidsrapportering övervakas dagligen av dLabs personal, samt att man sammanställer veckovisa rapporter för incidenter och händelser den gångna veckan. Veckorapporteringen tar även upp eventuella elkvalitetsavvikelser enligt europeisk standard EN 50160 och presenterar eventuella åtgärder.

En gång i månaden går dLab och TVL i detalj igenom vad som hänt i ett möte. I en kvartalsredovisning sammanställer dLab händelserna i nätet, trender, identifierar händelser som bör hanteras eller ageras på, samt elnätets allmänna hälsostatus. Här görs även rekommendationer till underhållsarbete och kommande investeringar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11