23948sdkhjf

Utbildning i pressunderhåll uppskattades

Det blev en givande utbildning i pressunderhåll. Det menar pumptillverkaren Grundfos som låtit uppdatera kunskaperna hos sin underhållspersonal som arbetar på företagets produktionsanläggning i Serbien.

Det var under förra året man beslöt sig för att ta kontakt med en utbildare. Valet föll på AP&T global training och Andreas Kronstedt. Utbildningen skulle hållas i två dagar.

– Utbildningen var verkligen givande och praktiskt användbar. Innan trodde vi att det här skulle bli rena raketforskningen, men Andreas Kronstedt vet hur man förklarar även komplicerade saker så att de blir enkla att förstå. Om vi ska gradera hans insats på en skala från ett till fem så får han en femma, säger Rade Kozomora, PM specialist, på Grundfos Serbia.

 Men varför behövdes då utbildningen? 

Jo, det har hunnit gå sju år sedan pressarna i anläggningen installerades. Flera nya medarbetare i underhållspersonalen har tillkommit medan andra har gått i pension. Därför behövdes maskinkunskaperna fyllas på. 

– För att alla ska få ut mesta möjliga av våra kurser försöker jag alltid förmedla innehållet på ett sätt som tar hänsyn till de olika deltagarnas varierande förkunskaper, och det är förstås väldigt kul när det fungerar och uppskattas, säger Andreas Kronstedt. 

Utbildningen i pressunderhåll ingår i AP&T:s program av utbildningar – AP&T customer training. 

– Vi erbjuder både standardiserade och skräddarsydda utbildningar på olika nivåer för operatörer, ställare och underhållspersonal. Utbildningarna genomförs i små grupper och kombinerar teori och praktik. De ges på engelska, tyska, kinesiska och svenska, berättar Milena Bialkowska, Global training developer and coordinator på AP&T.

Målet är att ge kundens personal den kompetens som behövs för att hantera maskinerna på ett säkert sätt och att se till att utrustningen presterar på topp under hela livslängden med minimal risk för produktionsstörningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062