23948sdkhjf

Designad AR kopplad till IoT-plattform

Victor Igelmo, student vid masterprogrammet Intelligent Automation är Årets produktionstekniska student.

Han mottog en prissumma på 10 000 kronor för sitt examensarbete ”Implementerande av plattform för Internet of Things” under Produktionstekniska dagen på Assar.

– Jag är väldigt glad och tacksam över att Högskolan i Skövde gav mig möjligheten att arbeta med all den här fantastiska utrustningen så att jag kunde fortsätta utvecklas och bli bättre, säger Victor Igelmo.

I sitt projekt har Victor designat förstärkt verklighet-upplevelser (augmented reality, AR) för industrin. De har varit kopplade till en sakernas internet-plattform (Internet of Things), vilket har gjort dem medvetna om kontext och kan skapa värde genom data.

Idén till projektarbetet kom från Volvo. Företaget arbetar för att använda den här typen av system i en återtillverkningsanläggning, där AR skulle kunna bidra med visuell och användbar information, på ett tillförlitligt och skalbart sätt.

– AR kan användas på många olika sätt, och vi har siktat på att försöka möjliggöra att återvinna produkten efter produktens livscykel. Vi tror att AR kan användas i flertalet aspekter av att återvinna produkten, vilket kan leda till en stor vinst för både industrin och miljön, säger Victor Igelmo.

– Framåt skulle jag vilja arbeta med omkonfigurering, där det går att använda informationen från sakernas internet-plattformen, inte bara för att visa information, utan också för att möjliggöra att arbetet anpassas och konfigureras om, säger Victor Igelmo.

Motiveringen löd:

Vinnaren har i sitt examensarbete designat en plattform för konceptet Internet of Things, samt implementerat denna plattform i en demonstrator på Assar Industrial Innovation Arena. Examensarbetet visar vägen för hur den tillverkande industrin kan ta steget in i Industri 4.0 och hur en fungerande lösning för Internet of Things kan se ut.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.103