23948sdkhjf

Renoverar 100 år gamla spårtunnlar

Spårtunnlarna på Södra Bohusbanan mellan Uddevalla och Stenungsund har varit i bruk i 100 år och behöver rustas upp och moderniseras. Trafikverket har gett i uppdrag till Ramboll att ansvara för upprustningen.

- Det känns otroligt spännande och roligt att vara med och bidra till goda förutsättningar för hållbara transporter genom att fördubbla livslängden på spårtunnlarna. Nästa gång de behöver rustas upp blir förhoppningsvis inte förrän om ytterligare 100 år och fram till dess kommer många människor och varor att passera sträckan, säger Susanna Ohlin, affärsområdeschef på Ramboll. 

Framtagandet av förfrågningsunderlag och annan planering startas så snart bläcket på uppdragsavtalet torkat berättar Ramboll.

- Det är ett gäng med bra sammanhållning och kompletterande kompetenser som ska jobba med projektet och det känns jättebra. Experterna har bakgrunder inom allt ifrån miljöfrågor, järnväg och bergteknik till projektledning, säkerhet, BIM och datasamordning. Vi har innovationstänk och hållbarhet i allt vi gör och gemensamma erfarenheter av liknande uppdrag, berättar Susanna Ohlin.  

Arbetet i tunnlarna kommer att pågå under 2022. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.111