23948sdkhjf

Andra geotermiska kraftverket driftsatt

I slutet av april driftsatte Climeon sin första geotermiska installation i Japan, då i form av en Heat Power-modul som återvinner spillvärmen från ett befintligt geotermiskt kraftverk. Nu har bolaget driftsatt även den andra installationen, som ligger i anslutning till ett traditionellt japanskt spa - en onsen.

- Det är en fantastisk känsla att så nära inpå driftsättningen av det första kraftverket i Japan kunna starta upp även det andra. Trots den rådande globala situationen har teamen på Climeon och Baseload fortsatt arbeta hårt och därför också lyckats genomföra inte bara en, utan två installationer på kort tid, säger Thomas Öström, vd för Climeon. 

Japan är en av Climeons högst prioriterade geografiska marknader på grund av de goda förutsättningar för geotermisk elproduktion som finns i landet.

Enligt International renewable energy agency ligger mer än hälften av Japans geotermiska resurser kring nationalparker eller nära landets 27 000 varma källor, onsen uppger Climeon.

- Det här kraftverket är mycket symboliskt för oss då det visar att vår fantastiska tradition av onsen går att kombinera med en grön energiomställning där geotermi har en huvudroll, säger Jack (Masao) Watanabe, President för Climeon Japan K.K.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141