23948sdkhjf

Certifieras enligt informationssäkerhetsstandarden

Konsultbolaget C A G datastöd har certifierats enligt den omfattande informationssäkerhetsstandarden ISO 27001.

Certifieringen omfattar styrning och processer för informationssäkerhet och leverans av tjänster inom drift och underhåll av IT-plattformar och affärskritiska system. 

Företagets kunder återfinns främst där kraven på säkerhet och tillgänglighet ofta är särskilt höga.

– För de kunder som C A G datastöd har är hög IT- och informationssäkerhet centralt, samtidigt som det är extremt viktigt att kundernas tjänster alltid är tillgängliga, dygnet runt. Därför är jag stolt och glad över att bolaget uppnått certifieringskraven för ISO 27001, säger Åsa Landén Ericsson, koncernchef på C A G.

Standarden tar ett helhetsgrepp kring informationssäkerhet. Tillgångar som behöver skyddas sträcker sig från digital information, pappersdokumentation och fysiska tillgångar somdatorer och nätverk till kunskap hos medarbetare. 

– Att vi certifieras enligt ISO 27001 stärker C A G datastöds redan starka position som leverantör av verksamhetskritiska tjänster för den finansiella sektorn. Vi arbetar varje dag för att erbjuda både säker IT- och applikationsdrift och verksamhetsnära utvecklingstjänster till våra kunder. Detta ger oss ett fint kvitto på att våra ansträngningar ger utdelning och kommer våra kunder till godo, säger Johan Sunmo, vd på C A G datastöd.

 Certifieringen genomfördes av DNV.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079