23948sdkhjf

Peab bygger nytt reningsverk

Nu påbörjas fas ett för att bygga Nolhagas ny reningsverk i Alingsås kommun.

Det innebär bland annat planering och projektering för att ta fram de bästa möjliga förutsättningarna för det nya reningsverket. De som ska se till att så sker är Peab - med Veolia water technologies som underentreprenör i ett samverkansavtal med kommunen.

Det nuvarande reningsverket är 50-70 år gammalt och behöver anpassas till moderna miljökrav och  en växande befolkning i kommunen.

— Upphandlingen är klar och projektet med det nya avloppsreningsverket i Nolhaga går nu in i nästa fas. Vi ser fram emot att påbörja projektet tillsammans med Peab och Veolia, säger Josefin Pehrsson, projektledare på Alingsås kommun.

Peab menar att deras styrka är att fyra affärsområden kan samverka, vilket säkerställer att det finns rätt resurser under hela projektet.

— Vi har stor erfarenhet av att genomföra komplexa samhällsbyggnadsprojekt med kommuner och vet hur viktigt det är att vi gör kommunens intresse till vårt. Att vi nu påbörjar projektet tillsammans i ett tidigt skede ser jag som mycket positivt. Nu kan vi bygga vår gemensamma organisation och skapa ett gemensamt arbetssätt som gynnar projektet. Jag ser fram emot att bidra till att säkra en viktig samhällsfunktion för invånarna i Alingsås kommun, säger Jonas Gustafsson, projektchef på Peab.

Projektet ska förverkligas från koncept till en fungerande anläggning under pågående drift. Det genomförs i olika faser.

— Det är ett måste att dela upp det på flera år eftersom vi bygger medan verket är i drift. Även ur personalsynpunkt och ur det ekonomiska perspektivet är det en fördel att bygget sker i etapper. Och det känns jättebra att vi har fått in en stor och etablerad partner i Peab som totalentreprenör, säger Josefin Pehrsson. 

Projektet kommer att pågå i etapper under tio års tid.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.292