23948sdkhjf

Underhållsstoppet klart hos Rottneros

Rottneros bruk har nu genomfört sitt underhållsstopp och samtidigt passat på att slutföra en rad investeringar.

Tidningen Fryksdalsbygden rapporterar att Rottneros bruk haft 200 entreprenörer på plats under det nio dagar långa underhållsstoppet och att bolaget samtidigt slutfört några pågående miljoninvesteringar. 

Coronaviruset innebar att bolaget var tveksamma till om underhållstoppet kunde genomföras som planerat men valde att köra på efter att ha vidtagit ett antal åtgärder till exempel informationsinsatser, skiftgång och en extra matsal. 

- Vi valde också att hålla isär vår personal och entreprenörerna. Det har fungerat bra tack vare planering, bra rutiner, tydliga mål och kommunikation, berättar fabriksdirektör Ola Thomasson. 

Även produktionen rullar på enligt plan. 

- Än så länge kör vi full produktion. Däremot har vi restriktioner och uppmanar de som kan jobba hemifrån att göra det. Vi har mer städning och separata skiftbyten och vi undviker resor och kör mötena digitalt. Jag tycker vi har klarat det bra, berättar Ola Thomasson.

Investeringarna består av ny huvudtransformator, en ny raffinör som mal flis och finfördelar fibrer. Bolaget har även bytt ut en tjockoljebrännare mot naturgas. Här kommer bolaget även bränna den biogas som uppstår vid bolagets rening av avloppsvatten. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078