23948sdkhjf

Ytskydd för betong med lägre koldioxidutsläpp

Hallå där Sika. Ni presenterar en ny familj produkter för reparation av och korrosionsskydd för betong som ger 25 procent lägre koldioxidutsläpp än tidigare produkter.

Ni har sagt:

"Att förlänga livslängden på  betongbyggnader och infrastruktur och därmed förhindra rivning och återuppbyggnad - är en viktig process. Det hjälper oss att tillhandahålla ett hållbart sätt att bygga."

Hur stor del i processen har ytskydd?

- Många betongskador beror på att skadliga material har trängt in i betongen, inklusive både flytande och gasformiga material. Ytskydd handlar om att förhindra denna inträngning och omfattar olika metoder för att minska betongytans porositet och genomsläpplighet för dessa olika material. Ytskydd, korrosionsskydd och impregnering har en stor del i en konstruktions livslängd och i vår portfölj av produkter har vi lösningar som kan förlänga livslängden med upp till 15 år.

Serien heter Sika MonoTop-Eco och innehåller tre olika produkter. Ett 1-komponents fiberförstärkt reparationsbruk med låg krympning, ett cementbaserat portätnings- och utjämningsbruk och ett korrosionsskydd med vidhäftningsförbättrande slamma.

Hur kommer det sig att ni började utveckla dessa produkter?

- Cementburna produkter kräver mycket energi vid produktionen, och där har vi nu tagit fram ett alternativ som ger ett avsevärt lägre koldioxidavtryck. Sika har tydliga miljömål och vår ambition är att vara ett innovativt företag som vill ligga i framkant när det gäller hållbara produkter och systemlösningar för bygg och infrastruktur. Som ett exempel har Sika som mål att till 2023 ha en 12 procentig reducering av koldioxidutsläpp per sålt ton.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.085