23948sdkhjf

15 maj är sista ansökningsdagen

Du har väl inte missat att det inte är försent att söka utbildning ännu? Även om det är redan till hösten du vill starta din utbildning finns det några dagar kvar.

På Bergsskolan i Filipstad finns det möjlighet att utbilda sig till bergskoletekniker och bergskoleingenjör inom två olika områden. Antingen inom berg- och anläggningsindustri eller metall- och verkstadsindustri. 

Finns det platser kvar att söka?

- Ja, det gör det. Vi har fått in 90 unika ansökningar men det finns platser kvar, berättar studievägledare Susanne Jonson för U&D.

Är det fler som sökt i år än tidigare år?

- Ja, det är det. Det blev något helt annat när vi bytte till Yrkeshögskola. Nu kan man även söka in på reel kompetens. Det har gett ett helt annat söktryck och det är så kul. 

Reel kompetens är saker man lärt sig, erfarenheter som inte räknas in i traditionella skolbetyg.

- Det är som en saga. Äntligen gör vi någonting för dem som kanske aldrig har kunnat sätta sig på skolbänken igen. Det är jättespännande.

Så de som tidigare inte haft tillgång till utbildning kan nu skaffa sig den kunskap branschen så länge efterfrågat.

- Branschen har varit med och utformat programmen. Och de behöver verkligen folk. De kommer bli så glada när de ser vilket gensvar av studenter det är.

Bergsskolan har utbildat sedan 1830. När de säger att de som gått utbildningarna brukar få arbete är det med snart 200 års erfarenhet i ryggen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078