23948sdkhjf

Prisas för ökad gruvproduktion och högre säkerhet

Produktivitetspartnern för gruv- och infrastrukturindustrin Epiroc delar varje år ut två priser. Ett för exeptionellt kundsamarbete och ett för teknisk innovation.

I år går United in performance-priset till Olav Kvist och Per Holmberg på Epirocs division underground, Johan Broström på division technology & digital och till gruvbolaget Boliden.

Deras långtgående samarbete inom automation har ökat produktiviteten markant vid två av Bolidens gruvor i Sverige. I Garpenberggruvan har den automatiska och fjärrstyrda driften av Epirocs produktionsborrigg Simba ME7 C ökat borrproduktiviteten med cirka 30 procent. 

Inspired by innovation-priset går till Anders Lindkvist, Patrik Roth, Markus Rantakeisu, Robert Lejonberg, Jan Fransson, Erik Svedlund och Fredrik Martinsson som representerar ett team av passionerade medarbetare som utvecklat Epirocs batterielektriska gruvutrustning.

Den nya generationen batterielektriska gruvmaskiner som är resultatet av teamets hårda arbete och hängivenhet medför stora fördelar för kunder inklusive förbättrad hälsa och säkerhet, lägre total driftskostnad och högre produktivitet. Fördelarna är speciellt markanta för verksamhet under jord där gruvbolag traditionellt måste investera tungt i ventilation för att lufta ut dieselavgaserna. 

- Grattis till de vinnande teamen, som är perfekta representanter för Epirocs innovativa anda och passion för att förbättra kundernas verksamhet. Vi är stolta över att ligga i framkant när det gäller automation, digitalisering och elektrifiering då dessa teknologiska skiften gör gruv- och infrastrukturbolag mer produktiva, säkra och miljövänliga, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156