23948sdkhjf

Lösning för säkrare Återvinningscentraler

Det är en lösning som ska säkerställa en säker arbetsmiljö för personal och en god besöksmiljö för Återvinningscentralens besökare.

iioote som arbetar med implementering av internet of things, IoT och Rambo som är ett kommunägt miljöföretag i mellersta Bohuslän har tagit fram lösningen tillsammans.

Men hur fungerar den? 

IoT-lösningen kommer räkna antalet in- och utpasserande bilar på Återvinningscentralen, ÅVC. Ett trafikljus kommer släppa in respektive stoppa bilar för inpassering.

- Rambo ser fram emot att den lösning som vi tillsammans har utvecklat sätts i drift. Vi vill gärna att de som besöker våra Återvinningscentraler ska kunna göra detta på ett säkert och enkelt sätt. Att detta nu kan sättas i drift i samband med de rådande omständigheterna med Coronaviruset, Covid-19 där vi redan tidigare tagit åtgärder som begränsar antalet besökare som får vistas samtidigt på ÅVC, säger Joakim O Jansson, affärsområdeschef Avfallshantering på Rambo.

Ett par Återvinngscentraler har setts ut till en början.

- Första ÅVCer med passageräkning av besökare blir Lönndal och Hovenäset och fler är på gång. Vi ser att det finns många fler områden där IoT kan göra nytta och hjälpa oss att nå miljömålen, säger Joakim O Jansson.

I framtiden kommer informationen även att finnas på Rambos hemsida och app där besökare kan se hur belastningen är just nu och historiska data kommer att kunna hjälpa besökaren att planera in sitt besök.

- Vi har ett mycket gott samarbete med Rambo där vi hjälpt dem med olika LoRaWAN lösningar som sparar tid och pengar för dem i deras dagliga arbete. Det är mycket inspirerande att få vara med och hjälpa ett företag i en bransch som är otrolig viktig och som behöver finna sätt att minimera påverkan på vår miljö. Att nu också kunna addera en lösning som hjälper deras besökare i dessa konstiga tider som ställer mycket på kant gör oss än mer stolta och vi ser att IoT kommer komma på bred front i efterspelen av Coronaviruset, säger Robert Spertina, vd på iioote.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141