23948sdkhjf

Brännliden vindpark är driftsatt

OX2 har färdigställt och överlämnat Brännliden vindpark, 42 megawatt i Skellefteå kommun till den europeiska infrastrukturfonden Marguerite.

I linje med det förvärvsavtal som undertecknades mellan Marguerite och OX2 i Q4 2018 har Brännliden vindpark till dags datum färdigställts och driftsatts. Den årliga elproduktionen förväntas uppgå till cirka 160 GWh per år.

OX2 kommer fortsättningsvis att ansvara för den tekniska och kommersiella förvaltningen.

Turbinleverantören Vestas kommer att ansvara för drift och underhåll enligt ett 25-årigt serviceavtal. 

- Den här investeringen följer vår strategi inom förnybart som har fokus på projekt med låga subventioner och hög konkurrenskraftig LCOE. Att parken nu är driftsatt är en viktig milstolpe och vi ser fram mot fortsatt samarbete med OX2 under driften, konstaterar William Pierson, Managing Partner på Marguerite.

- Brännliden erbjuder mycket goda vindresurser med en medelvind på över 8 meter per sekund vid vindkraftverkens navhöjd, vilket gör platsen till ett av Nordens bästa landbaserade vindlägen. Projektutvecklingen initierades 2013 och det är glädjande att nu se parken i drift. Vi ser fram emot att förvalta den i många år framöver, säger Lars Bryngelsson, CEO OX2 TCM.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.047