23948sdkhjf

50 år längre - med ytskydd

Ett nytt koncept för renovering av parkeringshus har tagits fram. Ett koncept som i princip fungerar på alla byggnader med väggar och golv av betong, berättar Weber för U&D.

Den här gången är det Weber som hittat en helhetslösning med betongreparationsprodukter som först återställer parkeringshusets konstruktionsbetong till sitt ursprungliga skick. Det gäller både för tak, väggar och golv. 

Sedan kompletteras reparationen med någon form av ytskydd som skyddar konstruktionen från fortsatt nedbrytning. Det kan vara slitbetong, färg, impregnering eller betongslamma. Vilken typ av ytskydd som väljs beror på vilken typ av konstruktionsdel det gäller i parkeringshuset och vilken miljö den befinner sig i.

- Med weber P-hus ROT får parkeringshuset, med en snabb installation, nya snygga ytor och en ökad livslängd, helt utan härdplast- eller bitumenbaserade produkter, säger Martin Carlsson, produktchef Betong.

Har ni fler helhetslösningar i ert utbud?

- På betongområdet har vi även helhetslösningar inom balkongrenovering.

Händer det att betongen är så illa skadad att det inte går att återställa den?

- Det finns såklart objekt som är så illa skadade att det inte är ekonomiskt försvarbart att renovera dem. Men då har underhållet varit eftersatt väldigt länge.

Ungefär med hur lång tid förlängs betongens hållbarhet med ytskydd?

- Genom att applicera dessa ytskydd på konstruktionen så bör en extra livslängd på 50 år kunna tillgodoräknas. Det förutsätter dock att det sker ett visst periodiskt underhåll i form av städning och bättringsmålning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094