23948sdkhjf

Vinner kontrakt inom ytbehandling

Som vi tidigare rapporterat återupptog Främmestadverken driften i produktionsenheten i december. Nu har de vunnit nya kontraktsaffärer inom ytbehandling.

Läs också: Nystart i Främmestad

Vad är det för typ av kontrakt?

- Vår kund är Kockums maskin -  en underleverantör till Volvo lastvagnar, som är slutkund. De nya ordrarna gäller vårt nya affärsområde legolack. Kockums var en tidigare konkurrent där vi nu tillsammans i och med vårt nya affärsområde har kommit fram till ett samarbete. Kontraktet rör sig om mellan 10 till 20 artiklar där vi lackerar hela behovet och årsvolymen, berättar Johanna Backman på sales och marketing på Främmestadverken för U&D.

Det tidigare bolaget som drevs under namnet Componenta Främmestad, hade som strategi att endast utföra ytbehandling för produkter som de göt inom koncernen Componenta, eller produkter som bearbetades i huset. 

När bolaget nu är helt fristående från tidigare koncern ser man positivt på nya affärsområden. Det är till exempel få aktörer i Skandinavien som erbjuder ytbehandling med ED- och pulver. Främmestads lösning är mest automatiserad. 

Det högautomatiska systemet ger möjligheten att hantera flexibel lågvolymsproduktion med storskaliga volymer inom samma automatiserade process.

- Idag säljer vi ytbehandling helt fristående och oberoende. Vi lackerar till och med åt våra tidigare konkurrenter, ofta där våra nyckelkunder Scania och Volvo är slutkund, säger Glenn Kvistö som är försäljningsansvarig. 

Återstarten efter Coronakrisen ser positiv ut och Främmestadverken hoppas på att vinna fler kontrakt i det läge där kunderna i större utsträckning efterfrågar lokala leveranskedjor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078