23948sdkhjf

SAS varsel berör även underhållspersonal

Coronakrisen har gjort att efterfrågan på flygresor en period nästan försvunnit och dessutom förväntas fortsätta vara betydligt lägre resten av året. Det kan ta flera år för flygbranschen att komma upp i samma nivå som innan utbrottet.

Nu vidtar SAS åtgärder för att anpassa verksamheten till en förväntad lägre efterfrågan. 

En process har inletts för att  minska antalet anställda med upp till 5 000. Den förväntade övertaligheten kommer att fördelas på cirka 1 900 heltidsanställda i Sverige, 1 300 i Norge och 1 700 i Danmark. 

Berörs all verksamhet och alla medarbetare? Även de som arbetar med SAS marktjänster, tekniskt underhåll och frakttjänster?

– Hela företaget och alla delar i verksamheten berörs. Nu påbörjas en process tillsammans med facken för att se över hur varslen påverkar organisationen, berättar SAS presschef Freja Annamatz för Nordiske medier.

Processerna kommer att genomföras i enlighet med arbetsmarknadslagar och -rutiner i respektive land. 

- Tillsammans med företrädare från fackföreningarna ska vi nu arbeta intensivt för att hitta lösningar för att så få personer som möjligt ska drabbas. Dessutom är vi redo att snabbt skala upp verksamheten och minska antalet berörda tjänster om efterfrågan återhämtar sig snabbare, säger Rickard Gustafson, vd för SAS. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079