23948sdkhjf

Svevia stärker sin roll som aktör inom drift och underhåll

– Vi har vänt den negativa utvecklingen i division Anläggning som visade ett positivt resultat för tredje kvartalet i rad. Division Drift har varit framgångsrika i att säkra nya order och stärker sin roll som en av Skandinaviens främsta aktörer inom drift och underhåll. Division Beläggning hade en säsongsmässigt låg omsättning, dock högre än föregående år och med en något förbättrad marginal, säger Anders Gustafsson som är vd och koncernchef på Svevia.

Det går bra nu visar Svevias kvartalsrapport. Orderstocken är historiskt stark och Svevia ser ingen påverkan av coronakrisen.

– Svevia har startat året starkt och vi ser ännu ingen påverkan från pågående pandemi. Svevia har ett stort samhällsansvar i vår roll att bygga och underhålla vägar och infrastruktur. I rådande situation arbetar vi hårt med att säkerställa en fortsatt god leverans av våra tjänster och produkter även om situationen skulle förvärras.

Svevias rörelseresultat förbättrades i första kvartalet till -11 miljoner kronor att jämföra med förra årets -49 miljoner. Orderstocken uppgick till 9,9 miljarder kronor vilket är den högsta nivån någonsin. Förra året var motsvarande siffra 9,3 miljarder. Det operativa kassaflödet förbättrades också och uppgick till 195 miljoner kronor mot förra årets 176 miljoner.

Även om vi lever i en svårbedömd tid anser vd:n att Svevia har goda förutsättningar.

– Med ett förbättrat resultat i första kvartalet, en historiskt stark orderstock och med vår strategi om specialisering är Svevias förutsättningar goda i en svårbedömd och osäker tid, avslutar Anders Gustafsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109