23948sdkhjf

Masterutbildning i cybersäkerhet

Ett nytt masterprogram inom nätverkskommunikation och cybersäkerhet lanseras på Karlstads universitet hösten 2022.

– Det är jätteroligt. När vi valde att gå för den här ansökan såg vi det som en stor möjlighet till att förnya och uppdatera våra utbildningar på avancerad nivå, att stärka attraktionskraften, men också att få en starkare koppling mellan forskning och utbildning i datavetenskap och det regionala näringslivet, berättar Johan Eklund, lektor i datavetenskap och projektledare för det nya programmet på universitetets hemsida.

Programmet kommer samarbeta med regionala företag och organisationer. Altran, Afry, Prevas, Tieto, Volvo, och Compare kommer att fungera som referensgrupp.

– Näringslivet upplever att de har ett behov av mer kvalificerad personal inom dessa områden. Kraven höjs och vi vill möta deras behov. Det finns behov av personer med datatekniskt kunnande på olika nivåer, men detta program på avancerad nivå riktar sig till dem som ska jobba med nya tekniker, relativt forskningsnära och de behöver en förståelse för både möjligheter och begränsningar inom både forskning och praktiska tillämpningar, säger Johan Eklund.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109