23948sdkhjf

Teknikutbildarna anställer - ökat tryck på distansutbildningar

- Vi som många andra upplever en turbulens med rådande pandemi, vår lösning är att vi rustar med fler lärare med spetskompetens för att stå i startblocket när ekonomin vänder. Vår mångåriga satsning på digital kompetensutbildning är ett fokus som visar sig vara helt rätt idag. Dels har företagets webbkurskatalog efterfrågats allt mer men också på utbudet av våra livesända utbildningar upplever vi ett ökat söktryck, därför behöver vi en stärkt lärarkår, säger Lennart Bölin, vd för Teknikutbildarna.

- Vi ser stora möjligheter att fortsätta att vara en självklar nyckelspelare på marknaden. Vi letar efter medarbetare som vill arbeta i ett företag som är på stark frammarsch. Till vår lärarkår söker vi personer med elektrikerkompetens inom industri, installation och automation, säger Karl Rehnberg, rektor för Teknikutbildarnas Elektrikerskola.

Det är här Torbjörn Svensk kommer in. Teknikutbildarna har nämligen redan rekryterat honom. Torbjörn Svensk har lång erfarenhet från elbranschen som serviceelektriker och senast även som lärare.

- Som utbildningsföretag, ser vi allvarligt på den pågående pandemin. För de som arbetar i branscher där chansen är stor att företag och jobb finns kvar efter krisen är det kanske mest aktuellt att bygga på sina kunskaper. Andra kan behöva fundera i nya banor och då vill vi som utbildningsföretag vara redo för det, säger Lennart Bölin.

Teknikutbildarnas utbildningar inom elsäkerhet, underhåll, produktion och arbetsmiljö ger möjlighet till distansstudier. Ett kursupplägg där distansstudier, webbkurser eller livesända klasser varvas med praktiska moment. Utbildningskonceptet gör att eleven kan fortsätta att arbeta parallellt med sina studier om så krävs. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125